Veckans ros och ris


Veckans ros går till min äldsta dotter Elisabeth för att hon är så snäll mot sina småsyskon och tar hand om de så mycket...


Veckan ris går nog till svininfluensan som jag inte alls gillar att den kommer hit...

Vem/vad vill du ge veckans ros och ris?

 


Så det kan gå

Jag hade varit och hjälpt mamma och handlat. När jag åkte hem stannade jag och storhandlade på hemvägen till helgen och hade en hel kundvagn full med mat bl.a. frysvaror.
Vad händer?
Jo, när jag ska ställa in matvarorna så la jag in min väska på förarplatsen med mobil, plånbok och bilnycklar i medan jag skulle lägga in matvarorna i bagageluckan.
När jag skulle öppna bagageluckan så låser sig bilen av sig själv och där stod jag jag med en kundvagn full med mat och bilnycklar, mobil och plånbok var kvar i bilen.
Jag fick börja med att gå tillbaks in på Willys och låna deras telefon och ringa hem. Vilken tur att Jörgen har varit ledig idag. Det är ungefär 2.5 km hem från affären så han försökte ringa sin mamma som bor bara c:a 200 m från oss om han kunde låna hennes bil, men då var inte hon hemma och hon hade bilen med sig...

Så Jörgen fick gå till Willys med bilnycklar och jag fick ställa in matvarorna i deras mejerikyl så länge...

Vilken dag...

Imorgon och på söndag ska jag jobba...Men till er andra...


Nu är första skolveckan slut

Nu har jag kommit hem och första veckan är avklarad på mitt sista år på utibildningen till studie- och yrkesvägledare.

Igår var en jättelång dag. Och eftersom resvägen är så lång nu så kändes det ännu längre. Jag åkte redan 07.00 på morgonen och kom inte hem förrän 18.30 på kvällen... Usch, gillar verkligen inte våra nya lokaler på universitetet.
Är så otroligt mycket studenter och alla är stressade och irrar runt som yra höns känns det som.

Jag blir också stressad av det även om jag inte var det innan. För att inte tala om att byta från pendeltåg till tunnelbana på centralen...Inte min grej rikigt, men, men det är två terminer kvar på utbildningen och det är tur för hade det varit första hade jag nog funderat på att hoppa av...Nu är även Elisabeth sjuk i förkylningen som nästan hela övriga familjen har haft. Hon sover på soffan nu och hade gått hem från skolan idag.
Filip var första dagen hos dagmamman idag efter att ha varit sjuk  i en vecka.


Grattis Jörgen

Idag firar vi en månad som gifta


Är hemma idag

Jag skulle egentligen åkt till utbildningen idag, men jag har också blivit sjuk. Lite feber, hosta och snuva har jag. Sonen är heller inte bra än så det är bara att vara hemma idag.

Imorgon däremot så är jag tvungen att försöka ta mig till universitetet för då har vi obligatoriskt seminarium. Om man inte är med så får man göra någon annan uppgift istället och det vill jag undvika. Därför får nog Filip vara hos sin farmor imorgon.

Imorse lämnade Elisabeth Isabella hos dagmamman. Isabella tyckte nog det var jättehäftigt att bli lämnad av storasyrran...:-)

Ska nu vila lite och försöka att hämta ett paket senare som jag har beställt från H&M...

Veckans ros och ris

Den här veckan fick jag tänka lite innan jag bestämde mig.

Men veckans ros går till en av min äldsta dotters teaterlärare. Han är engagerad i ungdomar och jobbar ideellt på många olika sätt för ungdomar att de ska ha någonting att göra. Han har precis startat en studiecirkel där ungdomar får lära sig att filma.


Veckans ris går till våran förkylning som många i familjen har drabbats av den här veckan...

Vem/vad  vill du ge veckans ros och ris?

Var och shoppade idag

Vi har varit och shoppat lite idag. Små barnen har varit lediga idag för  både Jörgen och jag var också lediga. Filip är lite bättre i förkylningen idag så han var nästans om vanligt.
Vi började med att åka till IKEA och åt varmkorv och handlade lite och fikade. Isabella och Filip fick dela på en princessbakelse och en kanelbulle. Jag och Jörgen tog wienerbröd..väldigt gott...

Isabella ville hjälpa till och bära från IKEA.

Sen åkte vi vidare till Jysk och Rusta för att sen handla mat och en ny kalender till mig på Coop Forum

Isabella och Filip ville flyga helikopter utanför kassorna på Coop Forum...:-)

Imorgon ska vi åka till Bålsta. Där firas Bålsta festdag imorgon. Det kommer vara lite artister och markna där.

Vi tänkte se Alcazar och Lili och Sussie som ska uppträda där imorgon.


Snorig son

Jaha, vad ska man säga. Sonen är snorig idag och är hemma från dagmamman. Han är inte alls så sjuk, men dagmammorna och dagisen har strängare restriktioner nu när svininlfuensan har kommit.
Isabella fick komma dit däremot för hon är inte snuvig än.

Hoppas att det i nästa vecka går att skicka de till dagmamman för då ska jag till min utbildning på närvarovecka, annars pluggar jag på distans, men ungefär var femte vecka har vi närvarovecka och det innebär att mycket är obligatoriskt de veckorna.

En kompis från utbildningen som jag brukar arbeta mest med eftersom hon och jag bor närmast har faktiskt fått ett extrajobb som studie- och yrkesvägledare. Känns kul att veta att det finns chans att få jobb sen.

Jörgen är iväg första dagen på sin utbildning efter sommaren och har nu ett år kvar han också. Vi blir klara samtidigt i vår.


Skicka tackkort och plugga

Snart kommer jag börja skriva adresser till tackkorten till vårt bröllop. Är vikitgt att ingen glöms. Även om inte alla kunde komma så ska alla som har gratulerat ha ett tackkort så det blir att skriva en hel del sen.


Efter det kommer jag nog börja läsa litteraturen inför seminariumen nästa vecka. Min utbildning har också bytt lokaler från Lärarhögskolans lokaler till Stockholms universitet vid Naturhistoriska riksmuseumet i Stockholm så jag kommer få åka rätt mycket längre nästa vecka än vad jag har behövt förut.
Finns inte så mycket beskrivet hur vi ska åka dit heller så det tycker jag är rätt dåligt från universitetets sida.


Idag är sista lediga dagen för Jörgen som har varit jätteduktig och har storstädat nästan hela lägenheten. Jag också har gjort det, men han har gjort mest...


Jag ger Jörgen en ros för jag tycker att du har varit väldigt duktig...

Tisdag

Har skrivit ut material till seminariumen i nästa vecka. Känns lite konstigt att vi ska behöva läsa så mycket litteratur innan vi ens har börjat terminen. Men,  men sånt är livet ibland. Det är väl ungefär 150 sidor så jag ska nog överleva...:-)Har hunnit med lunchen också som blev te och varma mackor som jag älskar...Inte så nyttigt kanske men himla gott.


Var också och hämtade tackkort som hade kommit på posten som vi ska skicka till de som deltog på vårt bröllop.Nu ska jag snart kolla på min favoritserie...reprisen av Glamour

Tillbaka i vardagen

Idag har barnen börjat hos dagmamman igen och jag jobbade i helgen på mitt extrajobb för första gången på åtta veckor. Jörgen börjar på torsdag och Elisabeth på onsdag i skolan så nu är allt igång igen.
Själv börjar jag egentligen plugga på måndag 24 augusti, men är tvungen att sätta mig in i lite inför vissa seminarium som ska vara nästa vecka.
Känns inget kul att jobba längre på mitt extrajobb, vill verkligen därifrån så jag har börjat kolla på hur man kan jobba hemifrån och har hittat en hel del sätt både seriösa och oseriösa.

Finns tydligen betalda marknadundersökningar som man anmäler sig till ett nätverk och som man får tillgång till listor som tillhandahåller webbadresser till företag som har betalda marknadsundersökningar, men jag har tittat på en hel del sådana  sidor och tycker mest att det verkar som att det inte är något att satsa på. Tror mest att det riktar sig till människor i USA eller Candada.

Nu ska jag börja skriva ut det som jag ska läsa inför seminariumen nästa vecka...

Blev resa till Helsingfors

Vi skulle egentligen åkt till London på vår bröllopsresa. Men eftersom svininfluensan är så utbredd i England så valde vi att avboka resan. Flygblogaget kunde hindra resenärer som var snuviga och hostiga att resa hem och resebolaget kunde inte tala om hur det gick tillväga om någon av oss skulle bli sjuka så vi valde att avboka resan.

Vi valde en lyxkryssning till Helsingfors istället. Vi tog en minisvit med balkong och åt och drack gott och hade en dag iland i Helsingfors.

Jag i minisviten innan vi ska gå till restaurangen på kvällen

En liten mysbild på oss som nygifta...

Jag på balkongen till minisviten på båten

Vi åkte en guided tur i Helsingfors. Här är jag framför Sibeliusmonumentet

Jörgen framför en bild av Sibelius.

Jag igen framför en staty

Jörgen i samma trappa

Vi hade en mysig kryssning och kommer nog åka till London en annan gång längre fram....


RSS 2.0