Filip provade kostymen

Äntligen provade Filip kostymen han ska ha på vårt bröllop. Han har inte velat förut, men igår så ville han.

Visst är han fin?

Tur att han inte behövde ha på sig kostymen så länge i värmen...


På kvällen ville Filip hjälpa till att vattna på baksidan...

Han höll på att sprutaBettan flera gånger och oss andra med...

Han ville se om han kunde göra en regnbåge, men lyckades inte...

Så många fåglar

Vet inte vad som hänt men det har blivit så ruskigt många fåglar i vårt bostadsområde och omkring. De kretsar ovanför hustaken och sätter sig i träden.

Här kan ni se själva hur många det är..säkert flera hundra. Tycker det är konstigt att inte kommunen gör mer åt saken.

Från det ena till det andra så har jag och Elisabeth precis varit och tagit bort stygnet på Filips läpp. Han var jätteduktig. Han sa ingenting när sköterskan tog bort stygnet Men det var så struligt på vårdcentralen nu när det är sommar.
Imorse ringde Jörgen dit för att kolla om vi skulle beställa en tid eller bara gå till distriktskötersakan. De ringde aldrig upp så därför gick vi dit till vi visste att sköterskan skulle ha tid, men då hade de ändrat tiden så det var kl.14 vi skulle varit där istället för 13.00 som vi var där.

Vi fick ändå andra tiden som tur var som plåster på såren.
Ändå fick vi vänta en 20 minuter efter att de hade startat tiderna...

Medan vi väntade på att klockan skulle bli 14.00 så gick vi till en park med Filip.

Han tyckte det var kul i parken.


Måndag

Idag kommer Elisabeth och kanske Sandra. De brukar vara tre veckor i sträck på sommaren och sen är det tänkt att de ska vara tre veckor hos sin andra förälder.

Alla barn är lediga nu, men jag och Jörgen har fortfarande webbkursen att göra, men jag kommer plugga sent på kvällen nu istället för jag vill vara med barnen på dagarna.

Den här veckan vet jag inte riktigt hur den ser ut i planeringen än, men jag och Elisabeth åker nog till mamma imorgon och handlar till henne. Sen blir det nog att åka och bada en hel del och vara på stranden...


Veckans ros och ris


Veckans ros den här veckan går till solen....
som äntligen värmer och ger en äkta sommarkänsla.

Veckans ris går till vår popkungs öde
Michael Jackson som alldeles för tidigt har lämnat livet...

Vem elle vad vill du ge veckans ros och ris?

En solig helg

Hela helgen har varit solig här som på alla andra ställen i landet tror jag. Vi har inte gjort så jättemycket. Jag städade igår och sen på eftermiddagen gick vi till Jörgens mammas lägenhet och vattnade hennes blommor för hon är i Göteborg hos sin syster. Hon kommer hem imorgon.

Isabella ville cykla till farmor

Filip också. Isabella har lärt sig själv att cykla..Hon är jätteduktig.

Idag blir det att sätta fram poolen till barnen...


Helg

Nu är det helg igen. Vad ska ni göra i helgen?

Vi kommer nog sätta upp poolen åt barnen. Vet inte om Filip kan bada eftersom han inte har tagit bort stygnen sen i måndags än. Men han kanske kan doppa kroppen i alla fall.
Kanske blir att åka till stranden en dag också. Där är nog många och badar nu tror jag.

måndag kommer Elisabeth och stannar i tre veckor. Vet inte om Sandra kommer än eller vilka dagar hon ska vara här.

Ikväll blir det nog att ta det rätt lugnt och titta lite på tv

Lämnat ringar för putsning

 
Vi har varit och lämnat in våra förlovningsringar för putsning idag inför bröllopet. Då ska de vara riktigt blanka. Jörgen ska också få en till gravering i sin.
Vi var i Jakobsbergs centrumTvå Hjärtan där med ringarna. Filip fick följa med eftersom han har varit hemma sen i tisdags. Han slog ju i läppen i måndags kväll så Jörgen fick åka till doktorn med honom och de fick sy.
Han ville gå till leksaksaffären i Jakobsverg idag och kolla...
Sen blev det lite andra butiker att kika i också.

På vägen hem åkte vi till McDonalds..vilket uppskattades av Filip även fast han har lite svårt att äta just nu med tanke på sin läpp.

Han ville ha Happy Meal som vanligt...

Filip ville klättra på klätterväggen som fanns i lekrummet på övervåningen.

Bloglovin

Till er som har följt min gamla blogg och till alla nya bloggläsare. Glöm inte att lägga in min nya blogg på Bloglovin

  Follow supermumbloggen

Skor till bröllopet

Nu har jag skickat efter skor till Filip och Isabella till bröllopet.

Tycker de är fina... Köpte de på littlefairies.se. Var jättesvårt att hitta skor till de, men äntligen har jag hittat några som passar.

Allsången har börjat


Ikväll startade allsång på Skansen. Vi brukar ofta titta på det eftersom det är mysigt och traditionellt... Det startar på något sätt sommaren.
Jag kommer ihåg för fyra år sen när Filip var precis nyfödd så startade det på den dagen han egentligen skulle kommit, men han föddes 11 dagar för tidigt så jag hade honom i famnen istället... Jättemysigt...


Jag börjar blogga igen

Hejsan allihop!

Jag är nu tillbaks, men heter som ni redan märkt supermumbloggen istället för bara Supermum. Har försökt få ordning på allt och är inte riktigt klar än, men börjar så smått blogga igen, kanske inte i lika stor skala som innan bloggen kraschade, men lite ändå...

Välkomna nya och gamla bloggläsare....

Min familj


Mer om mig

Mamma, styvmamma, sambo och dotter som studerar och arbetar.....skulle man kunna säga är jag.
Jag är sambo med Jörgen 40 år som ska bli min man i sommar. Han studerar också till besiktningsman  för i första hand fuktskador och förvaltare och är klar i juni 2010.
Vi har varit tillsammans sedan mars 2003.
Tillsammans har vi våra två barn Filip 4 år och Isabella 2,5 år. Jag har också en dotter sedan tidigare, Elisabeth 12 år som bor hos oss varannan vecka. Jörgen har också en dotter sedan tidigare förhållande, Sandra 11 år.
Mina barn och sambo betyder allt för mig. Jag älskar de jättemycket.

Som mig själv som person skulle jag nog beskriva mig som snäll, pålitlig, nyfiken, viljestark och envis. Jag försöker räcka till för alla och lita på att jag inte har brist på saker att göra.
Jag försöker så ofta jag kan att hjälpa min mamma att handla eftersom hon har ont i benen och inte kan handla själv.

Jag studerar till studie- och yrkesvägledare. För att dryga utt kassan lite jobbar jag extra i en livsmedelsaffär varannan helg.

Intressena just nu är inte så många med tanke på att jag har så mycket omkring mig, men bloggen har blivit ett intresse och när jag har tid så spelar jag ibland golf på datorn antingen med Jörgen eller Elisabeth som delar det intresset med mig.

Jag startade bloggen i juli 2008 mest för att få skriva av mig alla tankar och stress  som det innebär att vara mamma, styvmamma, sambo och dotter...vill också dela med mig av de erfarenheterna.

Jag gillar att vara med mina barn och min sambo....Snälla och pålitliga människor
Jag gillar inte Falska människor, Människor som manipulerar för att få sin vilja fram till vilket pris som helst, egoister eller orättvisor

Favoriter:
Färg:
rosa
Maträtt: Fläskkarré med pommes frittes och béarnaisesås eller till vardagsrätt korv i tomatröra med pasta eller kokt torsk med ris, smält smör och remouladsås.
Dryck: Coca-cola
Dag: lördag (är född på en lördag)
Siffror: 3 och 7
Kläder: Jeans och tröja

Mina studier

Tänkte berätta lite mer om vad jag studerar till...
Jag studerar till studie- och yrkesvägledare vid Stockholms universitetdistans vilket innebär att jag studerar mesta av tiden hemma, men vi ses ungefär fyra veckor/termin.
Eftersom jag bor utanför Stockholm så kan jag åka hem på kvällarna även de veckorna. 
Nu har jag precis avslutat termin fyra av sex terminer... Och är klar studie- och yrkesvägledare i juni 2010.
Har gjort två praktikperioder, båda på gymnasium, men den första var en ren samtalspraktik där vi fick lära oss hur man har professionella samtal. Den andra handlade om gruppvägledning där jag och min studiekompis gjorde tre gruppvägledningar och 10 informationsövningar samt var med vid fem lektioner. Kommer göra en tredje praktik som också har inriktning på enskilda samtal.
Vet inte riktigt hur jag kom fram till att jag ville studera till det här yrket, men tror att det är för att jag vill hjälpa människor, men med lite lättare uppgifter än t.ex socionomer som jag också funderade på eller familjerådgivare. Tror att jag är bra på att lyssna och kunna föra ett proffesionellt samtal och att koppla bort mig själv. Om ni har funderingar eller bara vill prata om studier och yrken får ni gärna göra ett inlägg på bloggen eller också meila mig... på lln070@hotmail.com så ska jag försöka svara så gott jag kan...

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/789589/supermumbloggen?claim=gkghe7uczww">Följ min blogg med bloglovin</a>

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0