Svininfluensavaccin

Jag var idag på vaccinationskliniken för att vaccinera mig. Jag är allergisk mot nötter, äpplen och stenfrukter.
Tjejen frågade om jag var allergisk mot ägg, soja eller jordnötter vilket jag inte är vad jag vet, men samtidigt sade jag att jag inte har ätit jordnötter på flera år.

Hon skickade då mig till vanliga vårdcentralen istället för att ta vaccinet där eftersom jag kunde få en allergisk reaktion av sprutan eftersom hon inte visste om jag var allergisk mot jordnötter.
På vårdcentralen sade sköterskan att jag skulle vara tvungen att ta förebyggande medicin om jag skulle ta vaccin och att de haft fall som hade fått åkt till akuten p.g.a. allergisk reaktion dock bara de som var jordnötsallergiker.

Ja, jag som redan var rädd för sprutan backade ur då. Usch, vad jag känner mig feg nu och misslyckad. Hela övriga familjen har tagit vaccin och ingen av de har fått någon reaktion trots att de också är allergiska mot vissa saker.

Hur ska jag göra? Jag vet varken från eller till...Känns som att jag blir sjuk vilket alternativ jag än väljer...Hur har ni gjort som varit allergiska? Vet ni någon som har fått reaktion?


Vattenskada

Jag har inte bloggat på jättelänge, men det beror på att vi har fått en jättestor vattenskada.
Det började natten till den 2 oktober med att hela vår lägenhet utom stora badrummet blev vattenfylld. Jag vet, mardrömmen var det. Vi fick ta hit jourrörmokare vid 04.30 på morgonen och Isabella 3 år och Filip 4 år visste inte vad som hade hänt när de skulle gå upp och satte ner sina fötter i 2-3 cm högt vatten på golvet.

Jag var först rädd för att vatten var strömföranade, men upptäckte rätt snart att det inte var det, men man hinner tänka så mycket tankar.

Orsaken var att grannen som bor ovanför oss hade kopplat sin diskmaskin fel och allt vatten som hade börjat spruta ut från de kom ner till oss.

Efter det kom de hit med avfuktare och gjorde besiktning av skadan. Helgen gick åt till att bära möbler kan jag berätta och plocka. Det var meningen att vi skulle bo hos en släkting, men det visade sig sen att det inte gick eftersom hon har katt och jag är kattallergisk. De som skulle ha katten kunde inte heller ha den.

Sen har hantverkare, rörmokare, fastigshetsvärden och övriga avlöst varandra här.

Både lilla Isabella har fyllt 3 år och min dotter Elisabeth har fyllt 13 år och ingen av de har kunnat ha något kalas.

Vi bor hos Graflunds fastigheter och det är nog bland de sämsta värdarna skulle jag säga. Så lite som de har brytt sig under den här tiden som nu har blivit 1,5 månad och det är inte klart än. Man får ringa och tjata om precis allting. De skiter verkligen i hyresgästerna. Vi har inte fått någon ersättningslägenhet eller någon förståelse alls. När man ringer dit säger de att de ska höra av sig om det man undrar över ,men gör inte det sen.

Nu har en ny läcka upptäckts som de vägrar åtgjärda eftersom det bara läcker ibland och de har spolat rören. De vet inte säkert om den läckan kom från rören, men fortsätter inte felsöka. Vi har ett rör i badrummet som är så rostigt att det har blivit hål. När rörmokarana var här blev de chockade och sa att det kommer börja läcka inom ett år. Men icke sa nicke...Graflunds vill inte göra något åt det för det läcker inte nu....???
Hur tänker de egentligen. Ska vi bo som vi har gjort nu på en byggarbetsplats i flera veckor igen inom ett år.

Nu kommer det börja återtställas isätllet och hantverkaare börjar spackla och ska tapetsera och lägga golv i nästa vecka. De får ta några rum i taget för att vi ska kunna bo här under tiden när vi inte har någonstans att ta vägen... Jag lägger in lite bilder för att ni ska kunna se hur vi har bott i flera veckor.


Hallen mot vardagsrummet


Hall från vardagsrummet


Hallen mot köket


Köket


Små barnens rum


Stora barnens rum


Vardagsrummet


Ytterhall

Ni förstår va att det är inte är kul att bo så här. Vi är jättetrötta på det och väldigt arga på grannen. Vi har fått en massa möbler förstörda och grannen som orsakade skadan har inte fått något förstört.


RSS 2.0