Bloggar inte mycket

Jag vet att jag inte har bloggat på flera dagar, men det är så himla mycket just nu. Jag är förkyld, Filip är halvförkyld och den här veckan har vi närvarovecka på min utbildning där det innebär mycket närvaro. Idag var det trots allt en frivillig förmiddag vilken jag hoppade över.
Trodde igår att jag skulle orka åka, men jag har sådan hosta och känner mig halvdålig så jag bestämde mig för att åka på eftermiddagen istället när den obligatoriska informationsövningen är istället.

Jag kommer inte blogga jättemycket på några veckor eftersom min praktik börjar näst, nästa vecka också och den varar i fem veckor, men då infaller ett höstlov också. Sen är det bara en vecka med hemstudier och sen har vi en obligatorisk närvarovecka i Stockholm igen. Så i december först lugnar det ner sig lite när hemstudierna tar vid igen.

Jag ska försöka hinna med en Matte B kurs också så att jag får den också om jag skulle vilja söka vidare studier senare.


I helgen ska vi däremot åka på kryssning på Birka Paradise. En vän fyller 40 år så då blir det partaj på båten...


Helg

Jag vet att jag inte har bloggat på flera dagar, men jag har haft fullt upp. Jag har försökt få hemtentan klar, men kunde inte det eftersom jag fick lämna tillbaka en bok till biblioteket som var reserverad så jag fick köpa den istället. Sen har jag också plockat fram material till den fältstudie som jag och min kurskompis ska göra om kopplingen mellan olika slags utbildningar och yrkesrollen. Jag har också gjort "fall" som de kallar det. Vilket betyder att vi får ett antal fall som jag som studie- och yrkesvägledare ska träna på att hitta information till och sen när vi kommer till skolan nästa gång är det lärare som spelar elever och då får vis svara på de olika fallen. Det gäller därför att ha tagit reda på den information som behövs i förväg. Den uppgiften är rätt kul faktiskt, men inte tentan.

Nu är det ändå helg och vi ska snart åka och handla. Kolsyrepatronen i vår SodaStream är slut så annars blir det ingen Cola idag till barnen som brukar få dricka det på lördagarna.

Hoppas ni har det bra...

Veckans ros och ris

Så var det dags igen för veckans ros och ris.

Veckans ros går till "Fest i byn" som varje år hålls i Upplands-Bro norr om Stockholm.
Det var den mest påkostade dagen som har varit någon gång tror jag.

Sarah Dawn Finer var där. Jag köpte hennes skiva till min dotter och fick den signerad också.


Jag hoppar över veckan ris den här veckan eftersom jag inte har någon eller något speciellt att ge det till.

Vem/vad eller vilken vill ni ge veckan ros och ris?


Gårdagen

Jag skulle så klart skrivit igår eftersom det var 090909. Jag är intresserad av siffror och tycker sådana datum är kul att uppmärksamma, men det hade gjorts i tidningar i alla fall. Såg att det var en kille som fyllde 9 år igår, häftigt.

Jag var hos tandläkaren med Filip på förmiddagen och det gick bra. Han var jätteduktig och satt helt still, men det var inte så mycket som tandläkaren gjorde i och för sig. Hon räknade bara tänderna och konstaterade att de var borstade ordentligt och att han slutade med nappen i juni hade visat resultat nu. Framtänderna var bra nu.

När vi sen gick och hämtade Isabella hos dagmamman ville de självklart stanna till i lekparken utanför dagmamman som också är utanför där deras farmor bor.

Filip älskar att åka rutschkanan

Isabella också...Lego Star Wars

Här rullar livet på. Har hämtat Isabella och Filip. Elisabeth har kommit hem från skolan. Jag har pluggat till hemtentan. Den har vi visserligen tre veckor på oss att göra, men vi har andra uppgifter också.

Elisabeth och Filip spelar Lego Star Wars. Hon hade lovat honom det om de städade sitt rum när de kom hem.
Filip älskar att spela det, men man får passa så att han inte spelar för mycket.

Med lite hjälp av mig så gick det att städa, men de är inte så snabba på att städa.
Efter maten ska Isabella få se Lady och Lufsen som belöning för städningen.


Ny vecka, ny dag

Så är det måndag igen. Helgen var rätt lugn. Vi har varit hemma hela helgen. Vi har städat lite och tagit det lungt.

Isabella och Filip har fått två favoritfilmer... Aristocats och Lady och Lufsen. De vill se de nästan varje dag...Det är gulligt. Filip har velat spela så mycket förut på tv:n så vi har fått dra ner på den tiden och nu är det alltså Lady och Lufsen och Aristocats som spelas här...


Veckans ros och ris


Veckans ros den här veckan går  till
 min man Jörgen som har varit så duktig och städat så mycket...


Veckans ris går till våra små barn som skriker och trotsar så mycket. Mest Isabella... Och katten som kissar i våran farstu...

Vem/vilken vill du ge veckans ros och ris?

Helg

Idag har vi haft litteraturseminarium om utbildning, arbete och yrke. Vi pratade om hur vi som studie- och yrkesvägledare sen när vi börjar jobba kan uppleva det som svårt ibland att veta hur mycket information vi ska ge som inte sökande efterfrågar och hur mycket vi ska gå in och styra för vissa sökande som har svårt att själva veta vad de vill.
Vi pratade också om hur det överhuvudtaget kan vara svårt att hålla sig neutral och inte bland in sina egna värderingar.

Vi ska i detta moment också göra en fältstudie där vi ska kartlägga kopplingen mellan olika utbildningar och yrken och arbetsplatser på högre nivå..Högskola och kvalificerad yrkesutbildning.
Jag har hittat min mans utbildning som tur är eftersom han ska utbilda sig till fastighetstekniker och eventuellt fastighetsförvaltare.
Där ska jag intervjua deras studiesamordnare och även min man som är student och sen kanske även en yrkesverksam.

På måndag kommer också en hemtenta som vi har tre veckor på oss att göra. Undra om det är mer som en uppsats?Från det ena till det andra
så har vi fått rätt stora problem med en katt som springer ut och in i porten för att någon lämnar porten öppen och den springer in. Den kissar i farstun så lukten är hemsk och går in i lägenheterna. Har ringt till värden två gånger sen i onsdags utan att de skickar hit någon som sanerar.
Nästa steg blir att blanda in hyresgästföreningen.

Hoppas att inte katten kissar mer...


Hinner inte med


Ibland förstår jag inte hur jag ska hinna med allt. Jag är ju gift, har tre barn varav två gemensamma med min man och en dotter sedan tidigare och sen min mans dotter. Jobbar extra i en affär ibland och försöker hjälpa min mamma som har svårt att gå och därför behöver lite hjälp.

Just nu så känns det rätt tufft.
Har ett litteraturseminarium på fredag med basgruppen som det kallas och är tvungen att läsa en hel del till dess och ska ta fram två frågeställningar också tills dess. Imorgon kommer jag inte hinna plugga för då ska jag följa med mamma till en undersökning på sjukhuset.
Små barnen som är snart 3 år och den andra 4 år vill jag inte ha för länge hos dagmamman eftersom jag pluggar på distans.
Ska däremellan hinna med att städa, tvätta o.s.v.

Denna veckan är inte min stora dotter här, men jag vill också ägna tid till henne när hon är här varannan vecka.
Är inte helt komplikationsfritt att vara styvammam heller ibland. Att hela tiden vi båda är tvungna att ha kontakt med f.d och det blir ibland konflikter kring allt detta.

Sen vill jag såklart hinna med tid med min nyblivna man...Men det blir det lilla känns det som och tid till mig själv ännu mindre...

Vill också hinna med bloggen någon gång, men det känns som att det inte finns tid alltid.
Men, det är bara att försöka kämpa på.


RSS 2.0