Vattenskada

Jag har inte bloggat på jättelänge, men det beror på att vi har fått en jättestor vattenskada.
Det började natten till den 2 oktober med att hela vår lägenhet utom stora badrummet blev vattenfylld. Jag vet, mardrömmen var det. Vi fick ta hit jourrörmokare vid 04.30 på morgonen och Isabella 3 år och Filip 4 år visste inte vad som hade hänt när de skulle gå upp och satte ner sina fötter i 2-3 cm högt vatten på golvet.

Jag var först rädd för att vatten var strömföranade, men upptäckte rätt snart att det inte var det, men man hinner tänka så mycket tankar.

Orsaken var att grannen som bor ovanför oss hade kopplat sin diskmaskin fel och allt vatten som hade börjat spruta ut från de kom ner till oss.

Efter det kom de hit med avfuktare och gjorde besiktning av skadan. Helgen gick åt till att bära möbler kan jag berätta och plocka. Det var meningen att vi skulle bo hos en släkting, men det visade sig sen att det inte gick eftersom hon har katt och jag är kattallergisk. De som skulle ha katten kunde inte heller ha den.

Sen har hantverkare, rörmokare, fastigshetsvärden och övriga avlöst varandra här.

Både lilla Isabella har fyllt 3 år och min dotter Elisabeth har fyllt 13 år och ingen av de har kunnat ha något kalas.

Vi bor hos Graflunds fastigheter och det är nog bland de sämsta värdarna skulle jag säga. Så lite som de har brytt sig under den här tiden som nu har blivit 1,5 månad och det är inte klart än. Man får ringa och tjata om precis allting. De skiter verkligen i hyresgästerna. Vi har inte fått någon ersättningslägenhet eller någon förståelse alls. När man ringer dit säger de att de ska höra av sig om det man undrar över ,men gör inte det sen.

Nu har en ny läcka upptäckts som de vägrar åtgjärda eftersom det bara läcker ibland och de har spolat rören. De vet inte säkert om den läckan kom från rören, men fortsätter inte felsöka. Vi har ett rör i badrummet som är så rostigt att det har blivit hål. När rörmokarana var här blev de chockade och sa att det kommer börja läcka inom ett år. Men icke sa nicke...Graflunds vill inte göra något åt det för det läcker inte nu....???
Hur tänker de egentligen. Ska vi bo som vi har gjort nu på en byggarbetsplats i flera veckor igen inom ett år.

Nu kommer det börja återtställas isätllet och hantverkaare börjar spackla och ska tapetsera och lägga golv i nästa vecka. De får ta några rum i taget för att vi ska kunna bo här under tiden när vi inte har någonstans att ta vägen... Jag lägger in lite bilder för att ni ska kunna se hur vi har bott i flera veckor.


Hallen mot vardagsrummet


Hall från vardagsrummet


Hallen mot köket


Köket


Små barnens rum


Stora barnens rum


Vardagsrummet


Ytterhall

Ni förstår va att det är inte är kul att bo så här. Vi är jättetrötta på det och väldigt arga på grannen. Vi har fått en massa möbler förstörda och grannen som orsakade skadan har inte fått något förstört.


Kommentarer
Postat av: Karin (Albins mamma)

Hejsan! Jaha okej, då vet jag...Usch vad trist med vattenskadan, så jobbigt för er. Ni kanske borde flytta och få nya värdar?

2009-11-15 @ 16:37:19
URL: http://albinsmoder.blogg.se/
Postat av: Mina

God kväll gumman.Ja det var ett tag sedan.inte skoj med vatten skada i hemmet.Ha en skön kväll.Ja snart är min prins hos ska bli så underbara.kram kram

2009-11-15 @ 17:40:14
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Åh fy vad trist, verkligen skitjobbigt..hoppas grannen har dåligt samvete nu då.

Massa jobb helt i onödan.

Ha en fin söndag!

2009-11-15 @ 18:11:01
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Trees

Åh harrejösses! Hoppas det gått bra!

2009-11-16 @ 01:46:45
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Ingrid ♥

Stackars dig/er

Vilken pärs ni har varit med om.

Bo i röra är inget kul.

Hoppas det löser sig med allt

Kram Ingrid

2010-02-20 @ 19:36:11
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0